Shopping: Subtotal:kr 0,00
Vi treffes på +47 37 15 35 10

Hvorfor velge LED?

Hvorfor bør du velge LED fremfor andre lyskilder?

Det er en kjensgjerning at led-pærer er en god del dyrere enn for eksempel sparepærer og halogenpærer, men med en levetid som langt overgår de andre pæretypene, vil led i lengden lønne seg. Levetiden for en ledpære av god kvalitet ved optimale forhold kan være så mye som ti ganger lenger enn en sparepære.

 

Fordeler med LED

Lang levetid: En lysdiode kan leve like lenge som armaturen. Ved optimale forhold 50.000-100.000 timer for en lysdiode av god kvalitet, mot 2.500 timer for en vanlig lyspære og 10.000 timer for en sparepære.
Energieffektive: De gir fra seg mye lys og lite varme, i forhold til energiforbruket.
Robuste: Tåler vibrasjoner og på/av-sykluser godt.
Miljøvennlige: LED-lamper inneholder ikke kvikksølv.
Bleker ikke: Lysdioder beregnet for ordinær belysning gir ikke ultrafiolett eller infrarødt lys og bleker derfor ikke tekstil.
Tar liten plass: Selve lyskilden er mindre enn 1 mm².
Eksakt: Et sofistikert system av optiske linser i lysdioden sprer og reflekterer lyset i meget eksakte retninger.
Dimming: Enkelte kan dempes og dimmes.
Farger: Finnes i fargene rødt, grønt og blått, og flere dioder kan få plass i den samme lampen. Fargene kan derfor blandes, individuelt eller i faste trinn. Riktig fargeblandning lager varmt hvitt lys. Kaldt hvitt lys kan også lages av blått lys.
Økonomisk: Totaløkonomisk er LED en god investering. Den er dyr i innkjøp, men har lang levetid og trekker lite strøm.
Fleksible: Det finnes LED-lys som passer i de samme soklene som vanlige lyspærer. En trenger altså ikke å kjøpe nye armaturer for å gå over til LED.
Kilde: Ifi.no